paleotóp

paleotóp

Cikkajánló: bakonyi lelőhelyek az [Origo] sorozat 3. részében

2012. szeptember 02. - Fitos Attila

Az [Origo] korábban itt is méltatott sorozata elérkezett a Bakonyba:
Ammoniteszekben gazdagok a bakonyi lelőhelyek

A bejegyzés trackback címe:

https://paleotop.blog.hu/api/trackback/id/tr87290649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo Marunga 2018.03.28. 13:22:08

A cikksorozat igen jószándékú volt, de igen félrevezető is. A beharangozójában azt írja, hogy bárki által látogatható gyűjtőhelyeket mutat be, aztán pedig nem. Például ebben a Bakonyról szóló cikkben A Forrás-hegyet említi, ami védett, az Eperkés-hegyet, ahol tanösvény van (bár talán van kijelölt gyűjtőhelye is), és a Szabó-bányát, ahol a látogatás is korlátozott, nemhogy a gyűjtés. Egyedül Pénzesgyőr jöhet szóba az említettek közül. Esetleg Tihany, bár ott is vitatható, hogy nem nemzeti parki terület-e. Meg aztán én ősszel felderítettem a fehér-parti lelőhelyet, és nyugodtan merem mondani, hogy ha sikerül valakinek megtalálnia, és elég kitartó is ahhoz, hogy átvágva a bozóton odajusson, még akkor is életveszélyes a hely. Szóval a bárki az erős túlzás. Ezzel szemben a Bakony amúgy tele van jobbnál jobb tényleg gyűjtésre alkalmas lelőhelyekkel.
És ugyanezt csináltás a többi tájegységgel is, betették Danitz-pusztát, ahol nem lehet gyűjteni, be se engednek, Ipolytarnócot (no comment), és még sok hasonlót. Szóval nekem nagy-nagy csalódás volt ez a cikksorozat.
süti beállítások módosítása