paleotóp

paleotóp

Paradicsomi állapot

2012. július 19. - Fitos Attila

A kövületekben amúgy sem szűkölködő dél-angliai Dover partjainál tavasszal, a hatalmas esőzések miatt egy futballpálya nagyságú területen beszakadt a part. Ha lehet hinni a Daily Mail tudósítójának, az emberemlékezet óta legnagyobb sziklaomlásban szerencsére senki sem sérült meg, ellenben ennek a természeti jelenségnek köszönhetően a helyi gyűjtők egyenesen a paradicsomban érezhetik magukat! Azt nem tudjuk pontosan hány köbméter írókréta szabadult fel, de az biztos, hogy a kövületvadászoknak évekre biztosítja a friss anyagot.



Tehát oda kell menni gyűjteni, ahol a part szakad. :)
További képek a Daily Mail weboldalán

A felső-kréta korú írókrétában egyébként a hajdani tekintélyes tengeri ököszisztéma fajainak gyönyörű megtartású példányait lehet gyűjteni, mint pl. ezt a pompás tengeri sünt (Micraster nemzetség):

A bejegyzés trackback címe:

https://paleotop.blog.hu/api/trackback/id/tr937290679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása