Az Élet történelmének nyomában
2019. február 21. írta: Fitos Attila

Az Élet történelmének nyomában

opabinia4_3_2.jpg

A bolygón, ahol élhetünk, hatalmas szerencsénkre úgy 4 milliárd éve az élettelen kémiai részecskék anyagcserére és reprodukcióra képes sejtekké alakultak, és ebből hosszú-hosszú idő alatt elképesztő változatosságú és fejlettségű élővilág fejlődött ki. Ilyen bolygóból - bármennyire is próbálunk másikat találni - a mai ismereteink szerint mindösszesen egy van. Épp úgy mint anyából. Talán ezért is hívjuk Földanyának.

Az őslénytan (paleontológia) az a tudomány, amely az élővilág fejlődéstörténetének eseményeit, és azoknak az egykori környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja a régmúlt legkézenfekvőbb emlékei, az ősmaradványok segítségével.

Mi a Paleotóp blognál lelkes amatőr természetbúvárok vagyunk, akik szeretnék az ősélettel kapcsolatos érdekes történeteket és kutatási eredményeket testközelbe hozni azok számára is, akik eddig nem sokat hallottak erről az izgalmas tudományágról. Meg szeretnénk mutatni minél több embernek, hogy az élővilág története, ami egyben nekünk, embereknek is az őstörténetünk, mennyi lebilincselően érdekes fejezettel gyarapodott azalatt a felfoghatatlanul hosszú idő alatt, amíg az első egysejtű élőlényektől eljutott a ma ismert bioszféra varázslatos sokféleségéig.

Tarts velünk te is, nem bánod meg!

 

A blog szerzőiről itt olvashatsz bővebben

Illusztráció:  Andrey Atuchin / eartharchives.org

Kulcsszavak:kik vagyunk rolunk

A bejegyzés trackback címe:

https://paleotop.blog.hu/api/trackback/id/tr6014641730