paleotóp

paleotóp

Cikkajánló: ősmaradványgyűjtésről az Origo-n

2012. július 30. - Fitos Attila

Örülök. :O)
A világhálón való szörfözés közben találtam rá az Origo Tudomány egyik új, ötrészes cikksorozatának első és második részére, amelyben az ősmaradványgyűjtést, mint kedvtelést igyekeznek népszerűsíteni széles körben. Magyarországon viszonylag ritkán találkozni ennek a nagyszerű hobbinak a tömegmédiában való emlegetésével, pedig a világ számos más pontján igazán népszerű téma - nálunk valahogy nem alakult ki még ennek a kultúrája. Én személy szerint üdvözlöm a kezdeményezést, hátha sokan kedvet (meg kalapácsot) kapnak, és felkeresik a cikkben emlegetett híres lelőhelyek valamelyikét (bár az eddigi hozzászólások nem arra engednek következtetni, hogy a kezdeményezés intellektuális szempontból célba talált, de én még azért bizakodom). 
A cikksorozatot egyébként egy nemrégiben megjelent könyv, az Ősmaradványok - a Kárpát-Pannon térség kövületei apropóján, és annak ismertetésére hívta életre a Természettudományi Múzeum egyik nagyszerű paleontológusa, Dulai Alfréd, és a könyv szerzőpárosa (akik semmivel sem kevésbé nagyszerű paleontológusok).
Kíváncsian várjuk a folytatást!

                       Felső oligocén korú halmaradvány (Scomber voitestii) Eger mellől

A bejegyzés trackback címe:

https://paleotop.blog.hu/api/trackback/id/tr427290675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása